Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.09.16.
Hőmérséklet: 28.1 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Lakossági tájékoztatás - Települési beiskolázási és óvodáztatási támogatásról

Lakossági tájékoztatás - Települési beiskolázási és óvodáztatási támogatásról

23/08/21
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyírábrány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2021. (VIII. 19.) önkormányzati rendeletének 17. § (1) A Képviselő-testület átruházott hatáskörében eljárva a polgármester évente egy alkalommal beiskolázási és óvodáztatási települési támogatásban részesíthet minden nyírábrányi bejelentett lakcímmel rendelkező óvodás, általános és középiskolai, nappali tanulmányokat folytató tanulót, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át. ( 142.500.-Ft)
(2) A beiskolázási és óvodáztatási települési támogatás évente egy alkalommal adható és összege gyermekenként óvodás és általános iskolás gyermek esetén 6.000.- Ft, középiskolai, nappali tanulmányokat folytató tanuló estén 10 000.- Ft pénzbeli ellátás, maximum családonként 30 000.- Ft.
(3) A támogatásra irányuló kérelem a 6. számú melléklet szerinti formanyomtatványon, a tárgy év szeptember hónap 10-ig nyújtható be, amelyhez csatolni szükséges az (1) bekezdés szerinti tanulói jogviszony fennállását, vagy az adott tanévre szóló beiratkozási dokumentumot, valamint a jövedelemigazolást.
 
A szükséges nyomtatvány: SZOC-6M - Kérelem települési beiskolázási és óvodáztatási támogatás igényléséhez

 

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata

20230821_-_Lakossági_Tájékoztatás_-_Települési_beiskolázási_és_óvodáztatási_támogatásról.jpg
Megosztás
Széchenyi